Λατινικά

Σχολικό Βιβλίο Λατινικών Γ΄ Λυκείου

Με τη διδασκαλία της λατινικής γλώσσας οι μαθητές μελετούν τα βασικά της στοιχεία, χωρίς επέκταση σε λεπτομέρειες, τόσο στο επίπεδο του γλωσσικού συστήματος (γραμματική και σύνταξη), όσο και στο επίπεδο του λεξιλογίου και της κατανόησης κειμένου. Επίσης συνειδητοποιούν τη σχέση της λατινικής με την αρχαία ελληνική γλώσσα, ώστε να μπορούν να διακρίνουν τις αντιστοιχίες αλλά και τις διαφορές τους.

Στο σχολικό βιβλίο της Γ΄ Λυκείου ολοκληρώνεται η διδασκαλία των γραμματικών και συντακτικών φαινομένων, που είχε ήδη αρχίσει στη Β ‘Λυκείου.

Το βιβλίο περιλαμβάνει:

  • Τριάντα ενότητες  – μαθήματα
  • Συγκεντρωτικό λεξιλόγιο
  • Επαναληπτικές Ασκήσεις

Εξεταστέα Ύλη:

Από το βιβλίο «Λατινικά» της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου Θεωρητικής Κατεύθυνσης των Μ. Πασχάλη- Γ. Σαββαντίδη,  έκδ. 2013.

Κείμενα – Γραμματική – Συντακτικό

Τα κείμενα των ενοτήτων 21-50, εκτός των ενοτήτων 22,26,33,35,39 και 50, από τις οποίες θα διδαχθούν μόνο τα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα.

Τα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα που περιλαμβάνονται σ’ όλες τις ενότητες (21-50) του διδακτικού εγχειριδίου της τάξης αυτής.

Επίσης, στην εξεταστέα-διδακτέα ύλη συμπεριλαμβάνονται τα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα που περιέχονται και στις είκοσι ενότητες του βιβλίου «Λατινικά» της Β΄ τάξης Ενιαίου Λυκείου των Μ. Πασχάλη – Γ. Σαββαντίδη, έκδ. Ο.Ε.Δ.Β. 2013.

 ⇒Ασκήσεις  ⇒Διαγωνίσματα ⇒Παραπομπές  ⇒Σημειώσεις